Задържаните с фалшив тото фиш за близо 400 000 лева бяха освободени от ареста. Оказва се обаче, че това далеч не е първият опит за манипулация с печалби от тотото.

Задържаните с фалшив тото фиш за близо 400 000 лева бяха освободени от ареста. Оказва се обаче, че това далеч не е първият опит за манипулация с печалби от тотото. Най-често, когато опитът се провали, измамниците се оправдават с децата или съпругата си, които са им скроили номер.

От Тотализатора увериха, че взимат строги мерки за сигурност, за да се предпазят от злоупотреби.

Какво още се случва по пътя на фиша от тото пункта до голямата печалба в джоба ни?

След ръчната обработка, цялата информация се пази на два диска - единият се заключва в трезора на тотализатора, а другият отива в комисията по хазарта. След това, фишовете минават своеобразна „баня\".

Течността, с която този човек пръска фишовете, не е вода, за да ни върви на късмет с числата. Това е специален разтвор, изработен в института по криминалистика.

Боядисаното в ръждив цвят показва, че двата фиша са били химизирани преди тегленето на тиража, никой не е имал достъп до тях и чак след тегленето на тиража са били извадени.

Само фишове, изпръскани с този разтвор, могат да бъдат прибирани в трезора. Като допълнителна предпазна мярка след това препаратът се унищожава, за да не може никой да злоупотребява с него.

След тегленето на тиража, ако фишът ни печели повече от 200 лева, той търпи повторна щателна проверка.

Повече информация – във видеото.