Трусът е усетен слабо в района на Кърджали, Хасково, Димитровград, Ямбол и Бургас. Според сеизмолозите не се очакват нови трусове...

У нас няма данни за пострадали след земетресението в Турция и за материални щети, съобщават от \"Гражданска защита\".

 

Трусът е усетен слабо в района на Кърджали, Хасково, Димитровград, Ямбол и Бургас. Според сеизмолозите не се очакват нови трусове.

 

Христо Живее на последния етаж в 16-етажен блок в Бургас. Съседът му Йордан с няколко етажа по-ниско, но и семействата на двамата са почувствали земния трус.

 

Само 7 са обажданията, получени в Бургас на телефон 112, свързани със земетресението. Това са основно хора, живеещи по високите етажи. Няма данни за нанесени материални щети на сгради в морския град.

 

В Хасково трусът е усетен не само по високите етажи. Силвия Предова е от малкото хора в града, които са го усетили. Тя живее на шестия етаж в блок в центъра на Хасково. Снощи малко след 11.00 часа се готвела да си ляга, когато изведнъж се почувствала странно.

 

За разлика от Силвия заради късния час и отдалечения епицентър повечето хасковлии не са усетили труса снощи. По-възрастните обаче още си спомнят разрушителното земетресение в края на 70-те във Вранча, което е усетено и в Хасково.

 

Заради подобни изживявания повечето хора там се страхуват от земетресения. Заради това преди две години несбъднала се прогноза за страшно земетресение предизвика масова паника в града по Великден.