Централното оперативно бюро и Парламентарната група на ДПС осъждат остро поредната груба провокация от страна на антиевропейската, крайнонационалистическа парития \"Атака\", съобщиха от пресцентъра на ДПС...

Централното оперативно бюро и Парламентарната група на ДПС осъждат остро поредната груба провокация от страна на антиевропейската, крайнонационалистическа парития \"Атака\", съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Този път провокацията и агресията на \"Атака\" беше насочена срещу най-висшето човешко право, правото на вероизповедание.

В центъра на столицата на европейска България, водени от народни представители от същата партия, крайни елементи на \"Атака\" нападнаха религиозния храм на мюсюлманите и упражниха насилие срещу мирни граждани. Настояваме всички политически сили, които се самоопределят като демократични незабавно да се разграничат от тази груба провокация. Настояваме държавните власти да вземат незабавно необходимитемерки за опазването на гражданския мир и да потърсят отговорност както от извършителите, така и от поръчителите на този акт.

Само така може да се предотврати по-нататъшна ескалация на напрежението и да се възпре \"Атака\" да превърне националистическите прояви и верската и етническа нетърпимост в основно средство за правене на политика.

Надяваме се че органите, отговорни за реда, ще бъдат достатъчно безкомпромисни и няма да се повлияят от обстоятелството, че \"Атака\"е част от управляващото мнозинство. И властта няма да толерира подобни действия, само защото те се извършват от коалиционен партньор. /БГНЕС