Вчера на ГКПП-Илинден гранични полицаи са поискали щателна митническа проверка на микробус \"Ситроен\", с румънска регистрация, влизащ в страната ни. В него били открити 3600 кутии цигари от различни марки, без бандерол.

Гранични полицаи иззеха 3600 контрабанди цигари на ГКПП-Илинден, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера на ГКПП-Илинден гранични полицаи са поискали щателна митническа проверка на микробус \"Ситроен\", с румънска регистрация, влизащ в страната ни. В него били открити 3600 кутии цигари от различни марки, без бандерол. Стоката била иззета, а возещите се в буса – четирима, на възраст от 24 до 42 години - румънски граждани, са задържани за 24 часа в ГПУ - Гоце Делчев. Образувано е досъдебно производство, уведомена е благоевградската прокуратура.

Малко по-рано, около 12 часа на ГКПП-Капитан Андреево бил спрян напускащият страната ни автобус \"Мерцедес\", със сръбска регистрация. При извършената проверка граничните полицаи установили, че регистрационните табели и талон са подправени. Автомобилът е иззет и предаден на ГПУ-Свиленград. След разпит тримата сръбски граждани са освободени. Образувано е досъдебно производство и е уведомена районната прокуратура в Свиленград. /БГНЕС