Указателна табела в Русе мами шофьорите с фалшив път. Ако последват указанията, има опасност колата да излети в 20-метрова пропаст...

Указателна табела в Русе мами шофьорите с фалшив път. Ако последват указанията, има опасност колата да излети в 20-метрова пропаст.

 

Още през лятото на 2008 година поредната екстравагантна идея в Русе предизвика смях. Тогава градоначалника предложи да се пусне кабинков лифт над реката.

 

Тази идея не видя бял свят, но сега русенци са на път да намерят алтернативен вариант за преминаване на река Дунав.

 

Ако повярват на табелата, трябва да карат през реката. За огромната опасност сигнализирахме хората, които се грижат за поставянето на пътните знаци в Русе.

 

Проблемът е, че заради подобни грешки всеки ден загиват хора. Това недоглеждане може да струва скъпо особено на тези, които не са от Русе.

 

От общинското предприятие обещаха да проверят кой е допуснал грешката, а за тези, които ще поправят недоразумението, припомняме, че в Закона за движение по пътищата ясно е написано, че \"символът в допълнителна табела Т13 трябва да съответства на действителната конфигурация на кръстовището.\"