След големия брой оплаквания на туристи за грубо и натрапчиво отношение към тях, общината в морския град се принуди да издаде заповед, с която да регламентира дейността на \"викачите\"...

Ако това лято почивате или се разхождате из Несебър, не би трябвало така наречените \"викачи\" пред заведенията да ви досаждат повече.

 

След големия брой оплаквания на туристи за грубо и натрапчиво отношение към тях, общината в морския град се принуди да издаде заповед, с която да регламентира дейността на \"викачите\".

 

По силата й те могат да упражняват дейността си единствено и само на територията на съответното заведение.

 

Регламентирана професия \"викач\" у нас няма, но пред всяко заведение в курортите от над 10 години ни посреща такъв.

 

Обикновено той приканва чуждите туристи още от паркинга или от улицата да посетят заведението му. От 7 години и Павел прави всичко възможно да привлече колкото може повече клиенти.

 

\"Разбира се, че е по-лесно човек да влезе в заведението, когато се отнесеш към него културно, а не както повечето колеги правят - да ги дърпат по агресивния начин. Това отблъсква туриста и той не иска да посети Несебър\", на мнение е Павел.

 

В търсене на максимално добро обслужване на туристите местната управа умува дали да задължи \"викачите\" да бъдат облечени с риза и панталон.