В студиото на \"Здравей, България\" БСП и ДПС си стиснаха ръцете за внасянето на вота и изясниха мотивите си за това...

Опозицията се стяга за нов вот на недоверие. В студиото на \"Здравей, България\" БСП и ДПС си стиснаха ръцете за внасянето на вота и изясниха мотивите си за това.

 

\"Основният ни мотив е провала на правителството в социално-икономическата сфера\", обясни депутатът Ангел Найденов от ПГ на \"Коалиция за България\"

 

\"Нашето намерение е до края на тази седмица да подготвим мотивите и да оформим вота на недоверие, за да го внесем следващата седмица. Правителството е неспособно да реализира необходимата антикризисна политика и в резултат на това кризата се задълбочава\", поясни Найденов.

 

\"ГЕРБ има около 150 антикризисни мерки, от които не чухме нито една да бъде представени като изпълнена или да бъдат представени аргументи, ако не е изпълнена\", допълни червеният депутат.

 

Найденов поясни, че имат готовност и за втори вот на недоверие, свързан със сигурността, полицейщината, полицейското насилие и безпрецедентното използване на СРС-та.

 

Депутатът от ДПС Янко Янков също изрази мнение, че България има нужда от цялостна политика, която да определя ясна визия за развитието на страната.

 

\"От тази гледна точка нашето разбиране за вота на недоверие е, че трябва да видим защо българинът живее зле. Управляващите трябва да чуят обективен и безпристрастен анализ на това, което се случва във всички области\", заяви Янков.

 

По думите му за пръв път от 20 години демокрация е налице опит за подмяна на ценности, визирайки поведението на \"Атака\".