Според майстори пчелари семейство пчели е избягало от кошера си, защото му е станало тясно. При бягство пчелите се запасявали с мед за около три дни, докато намерят ново място за живеене...

Нова атака на насекоми. След като отровни стоножки нападнаха варненци, пчели завладяха центъра на Шумен. Хиляди от жилещите насекоми намериха убежище в една от липите в централната част на града.


Според майстори пчелари семейство пчели е избягало от кошера си, защото му е станало тясно. При бягство пчелите се запасявали с мед за около три дни, докато намерят ново място за живеене. И тъй като коремчетата им са пълни, било трудно да се прегънат, за да си забият жилото, но все пак опасност има.


Любопитството на хората победи страха. Повечето преминаваха през забранителните ленти и напук на опасността стояха почти под дървото.


Заради нестабилната стълба пчеларят, който трябваше да свали роя, остана под дървото. Вместо него на шест метра от земята, с предпазна шапка, пушилка и кош, се качи един от огнеборците.


При втория опит майката и останалите пчели бяха изтръскани в коша. Секунди след това се появиха услужливи пчелари, които искаха да ги приберат в своите пчелини, за да увеличат пчелните си семейства и разбира се - добива на мед.