Засега камера е монтирана единствено в служебния автомобил на полицаите Шаламанов и Александров. А днес е първият ден, в който те, освен че проверяват шофьорите на пътя, питат всеки един от тях дали иска проверката да бъде заснета от камерата на МВР...

Освен камерите по пътищата, водачите вече ще бъдат снимани и от камери вътре в патрулните автомобили на полицията. По американски пример обаче под контрола на камерите ще бъдат и пътните полицаи.


Засега камера е монтирана единствено в служебния автомобил на полицаите Шаламанов и Александров. А днес е първият ден, в който те, освен че проверяват шофьорите на пътя, питат всеки един от тях дали иска проверката да бъде заснета от камерата на МВР.


И всеки спрян за проверка шофьор трябва да попълни декларация за това дали е съгласен, или не е съгласен да бъде сниман. Първият спрян за проверка отказа да бъде записан от камерите на МВР.


Според закона  икой не може да бъде филмиран или записван без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие, дори и полицаите. Именно затова всеки от униформените също е попълнил декларация, в която заявява дали иска, или не иска да има камера в колата си.


Вторият спрян за проверка шофьор обаче даде съгласие и двете камери – тази в полицейската кола и тази на телевизията да снимат.