За гостуването си при Гала бившият министър се беше подготвил със специална изненада за водещата – изцеден от него зехтин. Той представи и книгата си, в която разказва осем истории, част от които е преживял...

Бившият министър на образованието от правителството на Тройната коалиция Даниел Вълчев  е юрист по образование и призвание, но кариерата му е свързана с политическия живот почти от самото начало на демократичните промени.


Част е от екипа на министъра на вътрешните работи в правителството на Андрей Луканов, а по-късно е юридически съветник на президента Жельо Желев. През 2004 г. е доцент в Юридическия факултет на Софийския университет.


След края на мандата си като министър на образованието Вълчев се отдава на адвокатска и преподавателска дейност. Преди две години дебютира и като писател.


За гостуването си при Гала бившият министър се беше подготвил със специална изненада за водещата – изцеден от него зехтин. Той представи и книгата си, в която разказва осем истории, част от които е преживял. Заглавието е \"Осем и половина\", тъй като е включено и едно есе.