До поредния скандал в курорта се стигна след акция на Строителния контрол...

Собственици на хотели в Слънчев бряг са заплашени да плащат обезщетения на стотици недоволни чужди туристи заради нарушаване на клаузите в договорите им за почивка. До поредния скандал в курорта се стигна след акция на Строителния контрол по запечатване на два незаконни басейна в разгара на лятото.

Съоръженията трябваше да бъдат демонтирани доброволно още пролетта. Тогава започва играта на \"котка и мишка\" между собствениците и Строителния контрол. Преди седмица ДНСК установява, че басейните просто са били засипани с пясък и разровени от хотелиерите, а в тях вече плуват чужди туристи.

Минути преди това чуждите туристи са помолени да излязат от водата. Повечето обаче напускат възмутени басейна, защото само преди ден, съоръжението отново е било празно, a те са платили за тази услуга.

Туристите са категорични, че при завръщането в родината си ще търсят компенсации заради провалената им ваканция. Според договора, всеки недоволен турист може да получи обезщетение между 10-20 % от стойността на ваканцията си.

Единствените, които ще загубят, са двата хотела , в които на смяна има по над хиляда туриста. Част от тях приемат да бъдат компенсирани с безплатно ползване на шезлонг или аквапарк. Заради това хотелиерите играят на \"котка и мишка\" със Строителния контрол.

Въпреки опитите за отсрочка  помпите тръгнаха. Сега хотелиерите се притесняват, че изпразнени басейни ще започнат да плесенясват и да миришат лошо, поради което очакват още недоволни.

 

Какво заявиха туритите - вижте във видеото.