Нова организация на движение при преминаване на Дунав мост е въведена от днес на граничния пункт в Русе..

Нова организация на движение при преминаване на Дунав мост е въведена от днес на граничния пункт в Русе.

 

Причината е започналият ремонт на конструкцията на съоръжението в българския участък. Още от сутринта бяха поставени необходимите светлинни сигнализации и указателни табели.

 

Въпреки създадената организация, само след час вече се бяха образували колони от автомобили и ТИР-ове, като проблемния участък е на кръговото движение към подхода за КПП-то. Има поставени две преносими светофарни уредби, които на 5 минути сменят посоката на движение.

 

Започнал е ремонтът и фрезоването на асфалтовото покритие в местата на фугите, като се работи само в дясната лента по посока на движение от България към Румъния.

 

Засега по изкърпването на настилката действа само един екип от строителната фирма. Предвижда се в следващ етап да бъде положен специален асфалт, който се използва при изграждане на самолетни писти.

 

За момента има създадена добра организация при обработката на документите на преминаващите, както и при извършването на митническите проверки.

 

Усложняване на ситуацията се очаква основно през предстоящите почивни дни, когато ще има увеличен трафик от прибиращи се в страната си румънски автомобили.

 

За цялостната рехабилитация на моста правителството е отпуснало средства в размер на близо 1,7 млн. лева, а ремонтът трябва да приключи в близките 2-3 месеца. /БГНЕС