Ако този вот не успее, през септември е възможно от левицата и ДПС да организират нова атака...

Третият вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ вече е внесен в парламента. 74 депутати от \"Коалиция за България\" и ДПС поставиха подписи под искането за сваляне на кабинета на Бойко Борисов.

За първи път ще ги подкрепят и депутатите от \"Синята коалиция\", които в залата ще гласуват с опозицията.

Третият вот срещу правителството на ГЕРБ е заради политиката във вътрешната сигурност, отложеното присъединяване към Шенгенското пространство, полицейщината и нарушението на човешките права. За да успее той, при гласуването опозицията трябва да събере 121 гласа. Левицата, ДПС и \"Синята коалиция\" събират 89.  

Сините обясниха, че с решението да гласуват \"за\" вота на левицата и ДПС, демонстрират последователност в отношението към вътрешния министър Цветан Цветанов. От когото те снеха доверието си още през февруари.

Въпреки критиките към вътрешния министър Цветанов, от \"Атака\" са категорични, че няма да участват в \"театралните постановки на БСП и ДПС единствено с мотива да втвърдят своя електорат предизборно\".

От левицата и ДПС не изключиха възможността, ако този вот не успее, още през септември да организират нова атака. Отново свързан с провала в цялостната политика на правителството.

 

Коментарът на управляващите - Искра Фидосова от ГЕРБ обясни, че с внасянето на вота се появява нова тройна опозиция в лицето на Станишев-Доган-Костов. В коментара си пред агенция \"Фокус\" Фидосова ги сравнява с триглавата ламя, която тормози отрудените български граждани. И още един цитат от Искра Фидосова: \"и се появява българският юнак, който всички тачат, уважават и обичат, който с един замах отсича трите глави на тази ламя.\"