\"Подготовката на водачите не е на достатъчно добро ниво\", смята Койчо Русев от Съюза...

\"Подготовката на водачите не е на достатъчно добро ниво. Това се дължи главно на някои интереси на собствениците да съберат парите за обучението, без да се интересуват от по-нататъшната съдба на кандидат-водачите\".

 

Това призна в \"Здравей, България\" председателят на Съюза на организациите в автомобилния транспорт Койчо Русев.

 

Затова от съюза предлагат да има система за оценяване и на самите инструктори, като критерий за оценяване ще бъде успеваемостта при явяването на изпит.

 

\"Има сериозна промяна при провеждането на изпитите и тя е в положителна насока. Има внезапни проверки по отношение на обучението и провеждането им. Не са изключени злоупотреби, но възможностите за това все повече намаляват\", обясни Койчо Русев.

 

Той не се ангажира с конкретна цена за това колко е нормалната цена за един шофьорски курс и поясни, че тя зависи от вида на превозното средство, разхода на гориво и други фактори.

 

\"Трябва да не жалим средства, когато искаме да се подготвим добре за пътя\", на мнение е Русев, тъй като по думите му ниската квалификация и лошото обучение са едни от основните фактори за инциденти на пътя.