Какво обещаха Ангел Джамбазки и Владимир Каролев и какво не?

Още двама в битката за кметския стол – Как кандидатът на НДСВ  Владимир Каролев  и издигнатият от ВМРО Ангел Джамбазки ще се борят с проблемите на София?

 

Относно наболелият проблем с формирането на такса смет кандидатът за кмет на София от ВМРО – Ангел Джамбазки заяви в \"Здравей, България\", че такса смет трябва да се изчислява въз основа на това колко смет прави всеки един от нас. Сегашната основа, която е върху данъчната оценка не е достатъчно справедлива, допълни той. Неговото конкретно решение е, така, както е в много европейски държави, да бъдат закупени специални пликове, които да се пълнят с боклук. Според него, няма да бъде лесно, но това въведение трябва да бъде направено.

 

Владимир Каролев – кандидатът за кмет на НДСВ, потвърди, че това е най-обективният вариант за сметосъбиране. Според него е особено важно как ще бъде контролиран този процес особено в големите квартали.

 

\"Това е малко като Параграф 22. Един от начините, който е също обективен и по-лесен за въвеждане, е на базата на това колко хора живеят в едно жилище\", заяви Владимир Каролев, като призна, че този вариант е по-малко обективен от другия.

 

Нито един от двамата гости не даде обещание за това кога ще бъде построен заводът за боклук, тъй като първо трябва да бъде проверено докъде са достигнали процедурите.

 

Как коментираха проблемите с бездомните кучета и липсата на достатъчно паркоместа за увеличаващия се брой коли, както и какви решения предложиха двамата кандидати за кмет, може да видите във видеото.