Ще разбъркат ли цифрите на социолозите неясните все още кандидати на ГЕРБ и ДПС?

На въпроса \"Ще разбъркат ли цифрите на социолозите неясните все още кандидати на ГЕРБ и ДПС?\" отговор дават Румяна Коларова и Андрей Райчев в предаването \"Здравей,  България\".

Всички социологически агенции показват едно и също. Някъде през ноември - декември миналата година ГЕРБ започва да спада рязко. Удари дъното на някъде около 24% и след това отскочи на някъде около 25-28%. Това е стабилизация и означава, че управляващата партия е съумяла да спре ръста и да организира малка контраатака. Така коментира Андрей Райчев общественото доверие в ГЕРБ.

Според него, ГЕРБ са сменили линията. Докато старата линия грубо казано може да бъде наречена \"Бойко Борисов – Отмъстителят\", то новата е \"Бойко Борисов – Строителят\".

\"Това признавам е много по-разумна линия и даде успех\", допълни социологът.

\"С оглед на предстоящите избори, обръщането на тенденцията в публичните нагласи към ГЕРБ е свързана със смяна на стратегията, която е ориентирана към предстоящите избори\", допълни от своя страна Румяна Коларова.

Тя обаче подчерта, че ГЕРБ е дошла на власт като партия, която е била обречена да загуби. Причината за това е, че ГЕРБ е нова и антикорупционна партия.

Ще гарантира ли тази стабилност на политическа партия ГЕРБ успех на предстоящите избори според гостите в \"Здравей, България\" – вижте във видеото.