Журналистите Диляна Гайтанджиева и Галя Щърбева за разследването на Нова телевизия...

Купуването на гласове за предстоящите избори на есен вече започна в някои градове на страната.

 

Журналистите на Нова телевизия Диляна Гайтанджиева и Галя Щърбева посетиха някои от градовете, срещнаха се с различни хора и разбраха някои от схемите.

 

\"Стартира кампания срещу купуването на гласове. За първи път заедно с bТВ се обединяваме в усилията си, за да направим нещо заедно и то с такава благородна цел\", разказа в \"Здравей, България\" Галя Щърбева.

 

Ще бъдат излъчени по четири филма в ефира на двете телевизии за градовете, в които на предишни избори е имало най-сериозни схеми за купуване на гласове.

 

Някои от тях са Петрич и Сандански, за които \"Темата на Нова\" разказа вчера. Други подобни градове са Дупница, Кюстендил, Сандански и Перник.

 

Предстои и национална конференция, на която ще присъстват шефовете на предизборните щабове на всички партии и ще се излъчат части от тези филми. По този начин те трябва да коментират защо продължава да се случва \"бизнеса\" с гласове у нас.

 

\"Подготвили сме общо три филма за купуването на гласове в \"Темата на Нова\", поясни разследващият журналист Диляна Гайтанджиева.


Вижте какво още разказа тя за \"закона Марио\" - във видеото.