\"Кандидатурата на Калфин за президентския пост върви към драматична загуба\"...

Вчера на заседание на ръководството си БСП излъчи своя кандидат за вицепрезидент, а именно Стефан Данаилов. Той получи подкрепата на почти всички членове на партията, с изключение на проф. Георги Близнашки.

 

\"Кандидатурата на Ивайло Калфин за президентския пост върви към драматична загуба. За всички е ясно, че Калфин е посредствена фигура, без солидна политическа биография. Той никога не е заемал ясна политическа позиция и няма какво да каже на българския народ\", заяви в \"Здравей, България\" Близнашки.

 

Според него кампанията на Ивайло Калфин до тук е пълен провал, защото не съдържа нито едно послание, нито запомнящо ще изявление. В тази връзка, по думите му, се е появила спасителната фигура на Стефан Данаилов.

 

\"Това е акт на отчаяние. Докато хора като Стефан Данаилов ги пробутват като любимци на тази партия, тя няма никакво бъдеще. Това е човек от миналото, една ретроградна фигура, която през годините е работила срещу обновлението на БСП\", коментира още Близнашки.

 

\"Реформаторското ядро, което започна промените, на практика е разбито – останахме няколко души\", допълни червеният депутат.

 

Близнашки заяви, че ще бъде поискана оставката на Сергей Станишев, който \"от две години знае, че главата му е на дръвника\".