\"Това ще припомни времето, когато бяха добрите години на България\", смята Дилов...

\"Стремежът беше да има един кандидат на десницата и смятам, че тази задача беше постигната с цената на преглътнато самолюбие на много хора\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" Любен Дилов-син, член на ОДС по повод раздора между ДСБ и СДС за това с кой трябва да се коалира \"Синята коалиция\" на предстоящите президентски избори. В крайна сметка СДС избраха да го направят с ОДС, с което Иван Костов не се съгласи.

 

Всички изявления на ДСБ до момента обаче са, че ще подкрепят кандидатурата на Румен Христов.

\"Опитваме се да съберем малкото останал ресурс на десницата на едно място\", допълни Любен Дилов-син.

 

\"Безспорно е, че ако всички десни в България гласуват за Румен Христов, той ще отиде на балотаж. Какво ще се случи след това ще бъде любопитно, защото е важно срещу кого ще се изправи\", заяви още Дилов.

 

\"Всеки провален политически акт е едно разпиляване на единствения невъзвръщаем източник в природата – надеждата. За 20 години българите толкова пъти я пропиляваха, толкова пъти се предоверяваха на месии, които след това с лека ръка я пускаха в канала, че не знам дали им е останала\", на мнение е Любен Дилов.

 

На въпрос дали на някои места в България ОДС ще участва в коалиция с ДПС, Дилов заяви, че би се радвал, ако това стане, защото \"това ще припомни времето, когато бяха добрите години на България, защото тогава важните решения се взимаха от ДПС и ОДС заедно\".

 

\"Ще се радвам, ако ДПС потърсят път към ОДС, но в момента те търсят левицата\", допълни Дилов.