Кaндидат-президентската двойка Мария Капон и полковник Николай Кисьов.

\"От една седмица работим като кандидати. Единна народна партия за първи път се явява на избори в 258 общини самостоятелно и в 6 в коалиция\".

 

Това обясни в \"Здравей, България\" кандидат-президентската двойка Мария Капон и полковник Николай Кисьов. За себе си Кисьор разказа, че е женен и че има двама сина. Винаги е бил на военна служба, а от една година е \"извън борда\".
\"Сега получавам шанса да участвам в политическия живот на страната\", разказа кандидатът за вицепрезидент.

 

Запитани къде се намират в социологическите проучвания, Мария Капон заяви, че истинските резултати ще дойдат на 23 октомври.
\"В момента, в който не плащаш преди и по време на избори, няма да има отразяване\", на мнение е тя.

\"Нашата цел е да създадем нов дългосрочен модел. Първата ни важна цел и резултата, който ще видите, ще бъде на 23 октомври още на първи тур на изборите\", заяви още Капон.

 

\"Всички знаят, че аз не мога да мълча. Ще назовавам имената и проблемите, които се случват в страната по всеки един от казусите – като започнете от БДЖ и стигнете до купуването на гласовете\", допълни тя.

\"Нашият модел прилича на модела на въоръжените сили. В него служат  военнослужещи от различни етноси и те служат под българския флаг в името на българския герб и защитават публичните интереси на нашата държава\", заяви от своя страна Николай Кисьов.

\"Ние сме екип. Президентът е институцията, а вицепрезидентът подкрепя работата. Работата на вицепрезидента зависи и от работата на президента. Аз смятам, че с полковник Кисьов ще покажем наистина новата възможност да бъде изпълнена със съдържание тази институция\", заяви Мария Капон.

Според нея е изключително важно следващият президент на България да има своята роля - да работи с правителството, да представлява България навън и в същото време да представлява гласа на всеки един български гражданин.