\"Повече от три години се опитвам да обединя дясното\", заяви Румен Христов...

\"Въпреки че не участва в регистрацията, Иван Костов заяви в декларация, че ще подкрепи нашата кандидат-президентска двойка. Ние тръгваме не разединени, а обединение на тези избори\". Това обясни в \"Здравей, България\" кандидатът за президент на \"Синята коалиция\" Румен Христов.

 

\"Повече от три години се опитвам да обединя дясното. Доказва го и това, че има един кандидат за изборите, което улеснява десните избиратели\", допълни Христов.

 

\"Коалиции се правят и функционират трудно. Очевидно е, че трябва да направим по-голямо усилие, за да обединим дясното в бъдеще. Ако се оставят личните противоречия на заден план, това не би било трудно за постигане\", заяви от своя страна кандидатът за вицепрезидент на \"Синята коалиция\" Емануил Йорданов.

 

На въпрос дали очаква подкрепа от ДПС, Румен Христов заяви, че не са водени официални преговори.

 

\"Ние се опитваме да мобилизираме хората демократи. Очаквам консолидация на тези 1 милион демократи, които през годините не ни изневериха, но заради това, че бяхме разделени, не гласуваха за нас\", поясни Христов.

 

\"Ако се говори за някаква сделка СДС-ДПС, тя би изключила включването ми в кандидат-президентската двойка, защото назад във времето, когато бях министър, ДПС ме атакуваха яростно\", заяви Емануил Йорданов.

 

Той допълни, че не трябва да се демонизират партии, защото е имало времена, когато ДПС и СДС са работили заедно.

 

\"Първото нещо, което ще направя, ако стана президент, е да свикам консултативен съвет по национална сигурност по темата \"Белене\". Според СДС централата не е необходима на България\", заяви Христов.