Според нея управляващите фигури в ГЕРБ не зачитат гражданите и останалите политическите сили...

\"Няма да вляза в битката за президент на България, защото за да участва човек в такива неща, трябва да има смисъл. Когато теренът е прекалено разкалян, е по-добре да пропусна\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" лидерът на \"Движение 21\" Татяна Дончева.

 

\"Късогледството на ключовите политически лидери, които не искаха да приемат, че в тези избори има голям залог, само ако те се консолидират за спиране на фашизоидната и патологична политическа сила, която управлява в момента, разкаля терена\", поясни Дончева.

 

По думите й парламентът в момента има 5% рейтинг и той е превърнат повече отвсякога в \"механична машина за гласуване по подобие на тоталитарно време\".

 

Относно корупционния скандал с Росен Плевнелиев, Дончева е на мнение, че той е реален и има няколко измерения.

\"Една част тях касаят Столична община, друга - отношението на ключовите фигури на ГЕРБ към истината, държавата и нейните граждани, и третата част – отношението на ГЕРБ към останалите политически сили\", заяви Татяна Дончева.

 

Според нея управляващите фигури в ГЕРБ не зачитат гражданите, останалите политическите сили и другите мнения.

\"Те считат, че тяхно е единствено правото да бъдат истината от последна инстанция и да говорят откровени лъжи, без да им пука\", на мнение е Дончева.

 

Тя бе помолена да коментира и кандидат-президентската двойка на БСП. Относно думите на Станишев, че Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са най-доброто, което БСП може да предложи, Дончева отговори с думите, че и \"Боби Михайлов е казал така за Лотар Матеус\".

 

\"След двумесечно обикаляне в държавата ти не си представил най-доброто. Това, че в очите на Сергей Станишев Калфин е най-доброто, бъдете сигурни, че е така. Калфин напълно отговаря на вкуса на Станишев\", на мнение е Дончева.