Той изрази учудването си от продължаващите протести в страната...

\"Напрежението след размириците в село Катуница ще спадне веднага след изборите, защото то е абсолютно политическо\".

 

Това каза премиерът Бойко Борисов в Перник, където заедно с министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски откри Лот 1 на автомагистрала \"Струма\".

 

Борисов изрази учудването си от продължаващите протести в страната.

\"За кое протестират... Че правим магистрали, детски градини, че градим България, че всеки ден това, което правим, е факт. Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех. Ако това си желае народът, това да направи\", каза още Бойко Борисов.

 

На въпрос какво може да се направи по отношение на политически лидери, които използват вълната на недоволството, Борисов отговори: \"Срещу политическите лидери никога не се прави нищо. Това е демокрацията. Те така са преценили. Народът си избира\".

 

По отношение на строителството на автомагистрала \"Струма\" премиерът каза, че тя трябвало да бъде готова за Олимпиадата в Гърция през 2004 година. По всяка вероятност на 15 ноември ще бъде даден старт на последния лот - от Сандански до границата. Работи се и по другите два лота.

 

Страната ни се стреми да даде пример за екологично строителство на магистрали. Изградени са 15 съоръжения, предимно с екологична насоченост. Ще има тунели за вълци, мечки, проходи за костенурки, каза още министър-председателят. /БГНЕС