Народното събрание няма да заседава от 11 до 23 октомври...

Решението за предизборна почивка на депутатите за мен е разпускане на парламента. Такова нещо се е случвало само веднъж – по време на бомбардировките през 1944 година. Това заяви в \"Здравей, България\"
Корнелия Нинова от БСП. По думите й няма подобен аналог и в света.


Народно събрание няма да заседава от 11 до 23 октомври, когато ще се проведат президентските и местните избори.


Почивката на депутатите не е предизборна ваканция, защото комисиите, които имат работа, продължават да работят, каза Красимир Велчев от ГЕРБ. По въпроса с размера на заплатата в тази ситуация Велчев обясни, че досега са правени много безсмислени разходи и затова ГЕРБ са съкратили разходите с 10%.


„Представете си, че Вие сте нает от Нова ТВ да правите сутрешен блок и затова Ви дават 5 лева. Изведнъж отивате при работодателя си и казвате, че две седмици няма да правите сутрешен блок, но си вземате 5-те лева. Тогава Нова категорично ще Ви уволни\", посочи като пример Нинова.


Не сме коментирали дали ще получим пълната си заплата за месец октомври, подчерта Велчев. \"Това ли е най-важното? Заплатата?\", попита депутатът от ГЕРБ. Защо не попитате опозицията защо не идва на работа, допълни той. Искаме да спрем командировъчни и шофьори преди изборите, каза Велчев.


Двамата депутати разкриха, че заплатата на народните представители е около 2200 лева месечно, но с хонорарите за участието им в парламентарни комисии става около 3000 лева.