Изходът от тази ситуация, според Костов, е нов план за спасяване на БДЖ...

\"Преди година и половина ГЕРБ имаше преобладаващата подкрепа на обществото, тъй като управляваше с \"Атака\". На практика и в парламента те имаха официално политическото мнозинство, с което да прилагат мерките. Сега обаче ситуацията е друга – в парламента са подкрепяни от независими депутатите, зад които обаче не стои нито един избирател. В този смисъл подкрепата в парламента не е отражение на тази сред българските граждани\".

 

Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира в \"Здравей, България\" социалното недоволство в момента, изразявайки се в многобройните протести. Той е на мнение, че каквото и да се направи сега с реформите, силата, която противодейства като обществено мнение, е много по-голяма срещу ГЕРБ.

 

\"Системата на железниците е ограбвана в продължение на 10 години, товарена е с неизгодни договори, купувани са неща, които не са нужни\", на мнение е Иван Костов, визирайки новите мотриси, които возят само на кратки разстояния и разлика от 10-20 пъти в цената на едно място на пътник.

 

\"В БДЖ има нещо много опасно – там отдавна няма надеждна статистика. В този смисъл не може да се каже дали дружеството трябва да бъде продадено, защото трябва да се видят сметките\", заяви още лидерът на ДСБ.

 

Изходът от тази ситуация, според Костов, е нов план за спасяване на БДЖ, който трябва да се представи в парламента възможно най-скоро.