Какво накара Жени Калканджиева да обяви война на силикона за момичетата под 21 години?

Жени Калканджиева е на мнение, че е необходимо едно момиче да се подложи на хирургическа корекция тогава, когато наистина има нужда или има голяма травма вследствие на катастрофа или на някакъв инцидент.

Според нея е нужно да има някаква възрастова граница, като предложи минималната . такава да бъде поне 21 години и се обоснова така: \"Според мен, дори едно момиче на 21 години не е достатъчно узряло да прецени кое изглежда добре и кое не. Моята идея я малко по-къ6сно да започват с тези неща, за да могат да разберат разликата в количеството и колко много то може да промени техния външен вид. Не може на 1.65  м. да се сложат 2 кубика силикон\".

Необходимо е момичетата в България да разберат, че не устните и бюстът ще задържат и ще направят една връзка стабилна с дадено момче. Самочувствието на жената не трябва да идва от това колко са й големи устните или колко й е голям бюстът. То идва от това какво постига, какво прави, какъв е нейният интелектуален потенциал, какво образование има, заяви Жени Калканджиева в студиото на \"Здравей, България\".

Жени Калканджиева сподели, че пластичните хирурзи в Бразилия са по-скоро художници и че един хирург в чужбина би ни посъветвал реално колко кубика силикон би ни стоял добре в зависимост от фигурата ни и дали изобщо имаме нужда от такъв. Съвсем различна обаче е ситуацията в България според нея: \"Каквото и да пожелае едно 16-годишно момиче, те го правят\".

Нейният призив е родителите да не дават пари на дъщерите си, за да си направят бюста за абитуриентския бал, а за да отидат да учат в колеж.