Екипите отново преустановиха работа поради силното вълнение...

Екипите, които се подготвяха да източат горивото от резервоарите на потъналия край италианския бряг туристически кораб \"Коста Конкордия\", отново преустановиха работа поради силното вълнение. Водолази откриха трупа на още една жена, с което броят на потвърдените жертви достигна 17.

 

Тялото на жената е открито на шестата палуба, която се намира под водата. Така броят на хората, които все още се издирват, става 15. От холандската фирма, подготвяща се да изпомпа горивото от шестте резервоара, съобщиха, че прекратяват временно операциите си заради силния вятър и голямото вълнение. Продължават обаче дейностите по издирването на хора във вътрешността на потъналия кораб.

 

Водолазите се опитват да отворят блокирана двойна врата на третия мостик. Щом отворят вратата, спасителните екипи ще могат да проникнат навътре в кораба и да продължат издирването.

 

Надеждата да се намерят оцелели намалява и затова сега вниманието е насочено върху предотвратяването на екологична катастрофа в района на остров Джилио, около който има морски природен резерват.