Причината е изявление на министъра, в което обявил, че Нинова се облагодетелства от дървената мафия

Левият депутат Корнелия Нинова ще заведе дело за клевета срещу земеделския министър Мирослав Найденов. Причината е изявление на министъра, в което обявил, че Нинова се облагодетелства от дървената мафия.

Земеделският министър обяви, че не се притеснява от съдебен иск.

Ябълката на раздора между Корнелия Нинова и Мирослав Найденов се оказа законът за горите, който парламентът гласува на първо четене. Спорът е за начина, по който ще се прави дърводобива в България.

\"Нели Нешева се освобождава за 12 хил. лв., а Мирослав Найденов в момента злоупотребява с кризата с дърва и извън закона, нерегламентирано, обогатява свои приближени фирми с около 2 млн. лв.\", заяви Корнелия Нинова.

Отговорът на министъра на земеделието бе следният: \"Всяка дума на г-жа Нинова е откровена лъжа. Ние, обръщайки й внимание, за това защото тя има някакви политически амбиции в битката в БСП, просто няма да се получи.\"

Според думите на Нинова, Мирослав Найденов пряко я засегнал с изявлението си, че се облагодетелства от дървената мафия: \"Не съм си намерила името на улицата, за да позволявам на Мирослав Найденов да ме унижава. Ще водя това дело до край.\"

\"Да заведе два, ако иска. Аз я обвинявам в това, че с действията си иска да се запази статукво на схеми за корупция\", заяви още Мирослав Найденов по случая.

Найденов обясни, че търговията с дърва трябва да отиде на борсата, защото ще осигури прозрачност на сделките.