550 бяха ранени, след като препълнен пътнически влак катастрофира...

Най-малко 49 души загинаха и над 550 бяха ранени, след като препълнен пътнически влак се блъсна в бариерата в края на коловоза на гара в Буенос Айрес. Влакът навлязъл твърде бързо в гарата и се блъснал в бариерата с близо 20 км в час. По предварителни данни, катастрофата се дължи на проблем със спирачките.

 

Броят на загиналите може обаче да нарасне, защото някои от ранените са в тежко състояние и лекарите в се борят за живота им. Пожарникарите от спасителната акция е трябвало да минат през люковете на влака, за да помогнат на оцелелите. Службите на бърза помощ обявиха, че вече всички пътници са извадени от композицията.

 

„В момента се опитваме да извадим всички тела. Директорът на спешната помощ потвърди, че досега са открити 49 загинали - 48 възрастни и едно дете\", обяви Нестор Родригес, шеф на полицията.

 

Според аржентинския министър на транспорта във влака са пътували около 2000 пътници. Той съобщи, че композицията е навлязла в гара \"Онсе\" в Буенос Айрес със скорост 20 км/час и изказа предположение, че причината е проблем със спирачките. Това е най-тежкият железопътен инцидент в Аржентина от 1970 г., когато при сблъсък на два влака загинаха 200 човека.