До момента са събрани доказателства за 22 нарушения, които са допуснали

Арестувана данъчна служителка от Варна е един от българските тото милионери. Това призна директорът на Националната агенция за приходите в морския град Светлан Петков.

 

Милионерката Бехтие Османова е в ареста заедно със своята колежка Мариана Димитрова и шефа на отдел „Събиране“ в регионалното ведомство Мирослав Нонев.

 

Тримата са обвинени в престъпления по служба, търговия с влияние и пране на пари.

 

До момента са събрани доказателства за 22 престъпления на данъчните, сред които е и тото милионерката Бехтие Османова. Тя се оказа щастливецът, спечелил 7 милиона лева от родния тотализатор през 2011 година в Кубрат. Преди идването си във Варна, работела в НАП-Разград.

 

Директорът на НАП Варна Светлан Петков съобщи, че до него не са стигали оплаквания срещу арестуваните, а миналата година по искане на прокуратурата двете ревизорки започнали проверка на лидера на БСП-Варна Борислав Гуцанов като физическо лице.

 

„Все още извършваме анализ и оценка на събраните доказателства. Ще вземем нашето решение дали да искаме постоянно задържане под стража”, заяви Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна.

 

„За съжаление, ние нямаме в териториалната дирекция структура „Вътрешен контрол“ много отдавна. Те са концентрирани в Министерството на финансите. Мисля, че този доклад, който очакваме от Министерство на финансите ще даде отговор на много неща”, заяви директорът на НАП-Варна.

 

Проверката  обхваща дейността на арестуваните данъчни служители за две години назад, както и това дали Османова е истинският собственик на големия джакпот.