Според запознати за детето е бил платен откуп от около 500 000 евро

Отвлечената дъщеря на Евелин Банев – Брендо – Лара, е била върната от похитителите си късно снощи, съобщи Българското национално радио. Момичето е било оставено пред тотопункт, на около 50 метра от столичното Шесто РПУ. Заради случилото се районът е бил отцепен, а полицията в София е вдигната на крак.

 

Десетгодишната Лара е оставена на столичния булевард „Бъкстон” от сив лек автомобил „Фолксваген Голф“ малко преди 22 часа снощи.

 

След като слязла от колата, Лара отишла в районното полицейско управление и се обадила на майка си, а похитителите изчезнали в посока към околовръстния път.

 

Детето е прегледано от лекар. То е било в шок, но невредимо. Лара е била усмихната и в добро настроение. След това детето отишло в дома си в столичния квартал „Бояна“ заедно с майка си. Именно оттам Лара беше отвлечена от трима маскирани рано сутринта на 5 март, докато тръгваше на училище.

 

Веднага след като полицията и ГДБОП са информирани за връщането на момичето, районът около булевард „Бъкстон” е бил отцепен и под засилено полицейско присъствие. Започнало е издирване на лекия автомобил, с който похитителите са я върнали.

 

Все още няма информация дали е даден откуп за свободата на Лара. Около 500 000 евро са били платени за отвлечената Лара преди няколко дни, предаде БНР, позовавайки се на свои източници. Не е ясно дали парите са били предадени контролирано. Засега нито МВР, нито семейството съобщават за това да е платен откуп за освобождаването на детето.

 

„Благодаря се, че детето е живо и здраво. Работата по случая продължава и ще продължи, докато не бъдат открити тези, които причиниха всичко това, и сме сигурни, че повече няма да се случи. Сигурен съм, че главният секретар ще коментира по-късно през деня. Колегите от ГДБОП работиха безотказно и неуморно през последните месеци“, каза зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.

 

Към обяд малката Лара и майка й напуснаха къщата, в която живеят. Те се качиха в два чени джипа и потеглиха в неизвестна посока. Момичето все още не е разпитано от органите на реда.