Полицията задържа за едно денонощие насилника, след което го освободи

Потресаващ случай на жестоко малтретиране на куче взриви социалните мрежи у нас. Изтезанието над животното е станало в асеновградското село Тополово, където мъж завързал кучето за колата си и го влачил няколко километра по пътя си. Прокуратурата започна разследване, а полицията задържа за едно денонощие насилника, след което го освободи.

 

55-годишният Райчо Иванов от село Тополово решил да накаже кучето си. Завързал го за теглича на автомобила си и влачейки го, го закарал и изхвърлил в близко дере. По пътя останали кървави следи от кучето. Очевидци на жестоката гледка се опитали да го спрат, но мъжът им отговорил, че животното трябвало да се мъчи. Днес Райчо Иванов бе доста лаконичен преди да избяга от екипа ни.

 

Изтезаваното куче е намерено живо с охлузвания и разкъсвания по тялото. След преглед от лекар е върнато обратно на собственика му с предписание да го лекува. Не е ясно къде в момента е раненото животно.


В Тополово хората са разделение в мнението си - едните оправдават бившия водопроводчик на селото, а другите го упрекват.


Доктор Орлин Ангелов от две години лекува кучета, претърпели насилие. И твърди, че това е най-потресаващият случай, с който се сблъсква.


От прокуратурата в Асеновград съобщиха, че срещу Райчо Иванов е образувано досъдебно производство за особена жестокост към животно. Ако вината му бъде доказана, го грози затвор до 3 години и глоба до 5 000 лева.  


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев