31-годишният Дерек Медина се предал веднага на полицията

Хората споделят много неща в социалните мрежи: интереси, страхове, тайни желания и лоши навици. Мъж от Флорида обаче потвърди далеч по-злокобна новина на страницата си във Фейсбук. Той признал във виртуалното пространство, че е убил жена си.

 

31-годишният Дерек Медина качил снимка на трупа на жена си на пода в кухнята им. Под нея написал в коментар:

 

"Отивам в затвора или ще получа смъртна присъда за убийството на жена ми. Обичам ви, ще ми липсвате. Пазете се! Хора във Фейсбук, ще ме гледате в новините."

 

Медина, който живее в южната част на щата Маями, веднага отишъл при родителите си, признал за убийството и се предал на полицията. Срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство, предаде CNN.

 

Снимката пък предизвика шок в социалната мрежа, като много хора изразиха отвращение от нея. Това обаче не попречи тя да бъде споделяна неколкократно. Тя бе активна за най-малко пет часа преди представителите на Фейсбук да бъдат уведомени за нея. Те свалили снимката и заличили профилите на Медина и жена му.

 

В коментара си убиецът се оплаква от насилието, което жена му упражнявала срещу него. Според доклада на полицията, в момента на инцидента тя го е заплашвала с нож. В опит за самозащита той я прострелял „няколко пъти”.

 

10-годишната дъщеря на семейство Медина също била в къщата по време на убийството, но е останала невредима.