От ДПС, "Атака" и някои гербаджии били готови да подкрепят готвените промени

"Ако гласуването е по съвест, проектозаконът ще мине без проблеми". Това заяви Спас Панчев от "Коалиция за България" по повод информацията, че промените в Закона за здравето, либарелизиращи забраната за пушене на закритотрябва да бъдат приети до края на годината. По думите му от ДПС, "Атака" и някои депутати от ГЕРБ са готови да подкрепят готвените промени.

 

"Забраната не се спазва, а ако един закон не не върши работа, значи няма нужда от него", категоричен бе Спас Панчев. Той поясни, че гласуването на Закона за здравето ще стане веднага след като бъде приет Бюджет 2014.

 

На противоположното мнение бе бившият здравен министър Десислава Атанасова. "Всеки, който пуши, има избор. Той може да пуши където иска на разрешените от закона места - навън, в колата си, вкъщи, където не пречи на никого, защото това че правото на пушачите е нарушено, има решение на Върховния административен съд в противоположната посока по повод забраната в Кюстендил".

 

В своя защита Спас Панчев припомни, че в Германия съдът е възстановил правото на пушачите да пушат. В Швейцария това станало след гласуване на референдум.

 

Целия разговор гледайте във видеото.