Срокът за подаване на данъчните декларации изтича утре

70 000 българи се отчитат пред данъчните в последния момент. Срокът за подаване на декларациите изтича утре. Има ли истерия в данъчните офиси, разказва Мария Димитрова.


Инспекторите съветват хората, които имат да плащат, да го направят най-късно до утре на обед. Тъй като плащането става по банков път и преводът отнема време, има риск парите да не постъпят в сметките на НАП преди крайния срок, а това означава начисляване на лихва.


Само за ден данъчните служители в този офис на Агенцията за приходите са приели над 1000 декларации. И тази година българите не изневеярват на традицията и чакат последния момент. И въпреки, че целта на данъчните не били санкциите, все пак ни очакват глоби при неспазване на сроковете или условията.


Независимо, че крайният срок наближава, данъчните декларации ще можем да пуснем по пощата или по интернет. В последния случай обаче е нужен електронен подпис.


Все пак данъчните отчитат, че през последните години рядко има случаи не закъсняло деклариране на доходите. Най-често има неточности в декларациите.


От 30 април българите спират да работят за запълването на държавната хазна и започват да се трудят само за себе си. Образно казано това е денят, в който хазната би се напълнила, ако държавата изземаше моментално всичко, което хората й дължат.


Любопитен факт е, че тази година т.нар. „ден на свобода от правителството” се пада точно преди деня на труда.


Повече по темата гледайте във видеото.