За пътешествието ще бъде направен филм с името „Синовете на пътя”

По-малко от 2 седмици остават до Световното първенство по футбол. Следва историята на двама възрастни бразилци, които ще пропътуват 8 000 километра, за да гледат мачовете на живо. Подобно пътешествие двамата имали и преди 44 години.


За Иван Чару и Рафаел Савая Световното първенство по футбол е свещено. През 1970-та двамата пропътували 8 000 километра от Бразилия до Мексико, за да гледат мачовете на националния отбор.


„Хората много ни се радваха. В Гуадалахара се отнасяха с нас като с крале. Още сме здрави и искаме да покажем на света нашето приятелство. Познаваме се от 63 години”, обяснява Рафаел Савая.


През 70-та Иван и Рафаел станаха свидетели на невероятен Мондиал. Бразилия спечели трофея. Легендарния Пеле още играеше, а отбора на "кариоките" е считан за един от най-силните в историята.


Днес Иван и Рафаел са на 70 и 68 години. Надявайки се на нов бразилски успех, двамата приятели и верния им автомобил от 1962-ра, поеха обратния път. Ще шофират 8 000 километра от Мексико до Бразилия.


Иван и Рафаел са осъществили първото пътуване за 22 дни. Сега са предвидили 64 дни. За пътешествието ще бъде направен филм с името „Синовете на пътя”.