Кандидатурата за нов председател на партията ще бъде обсъдена на конгреса на 27 юли

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев е новият зам.-председател на БСП, както и нов член на Изпълнителното бюро на партията. Това обяви Борислав Гуцанов, цитиран от БГНЕС.


Той обясни, че промяната в БСП е свързана и с мисията за промяна в България.


Относно издигането в йерархията на партията на Драгомир Стойнев, Гуцанов заяви: „Нормално е един успял министър и млад човек да бъде член на Изпълнителното бюро”. Той обаче не се нае да коментира дали лидерското място в партията също ще бъде заето от Стойнев. Гуцанов отхвърли и предположенията след време Сергей Станишев отново да се кандидатира за лидер на БСП на следващия конгрес на партията.


Припомняме, че след като Станишев се отказа от председателското място, той предложи на 27 юли да се проведе конгрес, на който да бъде обсъдена кандидатурата на нов председател и приемане на платформа за предстоящите парламентарни избори, които трябва да се проведат на 5-и октомври.

 

Относно бъдеща номинация на Драгомир Стойнев за председател на партията, икономическият министър заяви: "Всичко зависи от номинациите и решението на конгреса на БСП на 27 юли т.г. Ако получа такава, ще участвам"