Облакът е преминал и през още две общини – Берковица и Бойчиновци

Ново бедствие в България взе жертва и рани хора. Невиждана градушка, порой и ураганен вятър удариха София, Монтана и още няколко града у нас.

 

Страшната буря нанесе огромни материални щети - изпочупени са хиляди автомобили, прозорци на сгради и мазилки. Ураганният вятър повали стотици дървета и клони.

 

Жителите на Монтана разказват, че такава буря и градушка в града не са виждали, като тя е била колкото юмрук. Добрата новина е, че няма жертви и пострадали, но щетите са за хиляди левове. Никой не може да каже колко са изпочупените прозорци, коли и покриви на жилищни сгради.

 

Вятърът е бил около 70 километра в час, а градушката е валяла повече от 10 минути. Няма наводнени жилищни сгради.

 

По време на бурята паднали клони са блокирали движението в града. По информация на областния управител на града върху три автомобила са паднали дървета.

 

Облакът е преминал и през още две общини – Берковица и Бойчиновци. В Бойчиновци най-засегнато са селата Мърчево и Владимирово. Земеделската продукция на хората е напълно унищожена. Кметът на община Бойчиновци твърди, че не е изстреляна нито една ракета от Центъра за борба с градушките. 

 

Репортер: Биляна Борисова