След обилен дъжд преляха реките Ропотамо и Дяволска край Приморско

Мощна приливна вълна заля Южното Черноморие. След обилен дъжд преляха реките Ропотамо и Дяволска край Приморско. 

 

Проблеми имаше на много пътни участъци между Черноморец и Царево. Има паднали дървета, наводнени са няколко къмпинга, има отнесени каравани. Няколко населени места останаха без ток. 

 

Нивото на река Ропотамо намалява, но все още на места е над 1,5 метра. Пътят към Приморско е затворен.

Още по темата

 

Създаден е кризисен щаб към Приморско

 

„От два часа положението се нормализира, няма бедстващи хора, няма жертви, електрозахранването е възстановено навсякъде. Възстановен е нормалният ритъм на живот, туристите се разхождат вече по улиците”, заяви Миглена Брацулева, председател на Общинския съвет.

 

Още от сутринта имаше няколко участъка по няколко километра от пътя за Приморско, които река Ропотамо заля. На места водата надхвърляше метър. 

 

На изхода от Приморско в посока Бургас колоната от автомобили беше километрична, а водачите се информираха за това, което се случва, само от медиите. Входът към града беше препречен от аварирал автобус, който около 5:00 часа сутринта е бутнат от приливна вълна. 

 

В града има наводнени приземни етажи, десетки дървета са паднали от урагана. 

 

Унищожена е плажната ивица. Река Ропотамо е разделила плажа на две, десетки лодки са навътре в морето. Преляла е и река Дяволска. Приморско е откъснато от другите населени места, затова е обявено бедствено положение. 

 

„Имаше три сигнала за бедстващи хора, отзовали сме се. И тримата са спасени”, заяви кметът на Приморско Димитър Германов. 

 

Кризисният щаб продължава да работи по елиминиране на последствията. 

 

Почти разрушен е и къмпинг Смокиня. Бедстващи и пострадали хора няма.