Служебното правителство трябва да разкрие финансовото състояние на държавата

Парадният вход на парламента вече е достъпен - загражденията пред сградата на  законодателния орган бяха премахнати след последния парламентарен звънец вчера. Ситуацията в държавата непосредствено преди обявяването на служебния кабинет коментираха в „Здравей, България” журналистът от в-к „Дума” Александър Симов и пиар експертът Ивет Добромирова.

Още по темата

 

„Искам да поздравя всички свободни граждани с края на тази корпоративно-търговска банда, която се опита да ни управлява под диктаторски ботуш. Това символизираха тези заграждения на най-святото от политическа гледна точка място, където би трябвало да бъдат избраниците на хората, а не тези, които искат да останат там на всяка цена”, заяви Добромирова.
 

Това че парламентът изглежда по-добре без металната ограда се съгласи и Александър Симов. „Дали загражденията символизират някакъв диктаторски ботуш – не смея да тръгна в такава поетична метафора. Дано никога повече да не се стига до такава ситуация, в която някои осъзнават свободата си чрез атака на парламента, а други да не могат и да не искат да комуникират с гражданите отвън”, пожела си журналистът от официоза на БСП.

 

На бъдещите финансови министри няма да е лесно при неяснотата за положението на Корпоративна търговска банка и за това дали в нея съществува дупка, коментира също Симов. „Разбирам защо финансисти отказват да заемат поста на служебен министър, защото нямат кой знае какви инструменти да реагират, ако се наложи. Заложници сме на неяснотата за това какво точно е състоянието на КТБ”, допълни той.

 

„Преди всичко сме заложници на катастрофата, която идва като последствие на една година не просто на безхаберие, а целенасочено съсипване на икономиката. Вчера станахме свидетели на безпрецедентното изказване на финансовия министър, който каза почти с насмешка, че служебният кабинет ще трябва да пести, след като той си изхарчи милиарди. Първото, което трябва да направи служебното правителство, е да извади на светло мащабите на катастрофата”, смята Ивет Добромирова.

 

Целия разговор можете да проследите във видеото.