Интерпол издаде червена бюлетина за избягалия затворник Мохамед Амра

Продължава издирването на бандата, която уби двама служители на реда във Франция. Стотици техни колеги бяха изпратени в района на престъплението, за да търсят освободения затворник и неговите съучастници. Полицията нарича хайката „безпрецедентна” и обещава нападателите да бъдат открити. По искане на Франция Интерпол издаде червена бюлетина за издирване на избягалия затворник Мохамед Амра. 

Продължава издирването на избягалия затворник във Франция

Нападението е необичайно за Франция. За първи път от над 30 години в страната има убити надзиратели. Остава тежко състоянието на тримата ранени. Атаката предизвика реакция от надзирателите в затворите, които днес излязоха и на протест.

С минута мълчание пред затворите Франция почете паметта на загиналите надзиратели. Хиляди служители символично спряха работата на изправителните заведения за 24 часа. Те поискаха повече сигурност и по-добри условия на труд.

„Всички ние, служителите в затворите, скърбим. Шокирани сме. Наранени, ядосани, натъжени”, заяви Елоди Логе, служител в затвор.

„Днес ние нямаме ресурс за всички мисии, които поемаме от полицията. Имаме нужда от бронирани машини. Магистратите трябва да спрат да искат от нас извеждане на затворници за петминутно изслушване, което понякога включва едночасов транспорт”, заяви Катрин Форци.

Двама надзиратели загинаха при засада на затворнически микробус във Франция (ВИДЕО)

Френските власти казват, че надзирателите са били специално обучени и екипирани за такъв тип мисии. Имали са бронежилетки и адекватно въоръжение.

Повече от 450 служители на полицията бяха изпратени в района на Юр, където стана нападението. Те търсят 30-годишния Мохамед Амра, осъден на година и половина затвор за кражби. Разследван е и в Марсилия за убийство.

„Вложихме много ресурси, за да намерим не само избягалия човек, който е престъпник, но и бандата, която го освободи по ужасен начин. Ресурсът на полицията и жандармерията, по искане на президента, е безпрецедентен”, заяви Жералд Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase