Членове и симпатизанти на партията се събраха на протестна акция

ВМРО даде официален старт на предизборната си кампания за вота 2 в 1 на 9 юни. Членове и симпатизанти на партията се събраха на протестна акция пред Министерския съвет. За част от демонстрацията си използваха камион с камъни като символичен знак към всички, които се борят да управляват държавата - че ако не спазват обещанията си, камъните ще полетят към прозорците на властта.

От ВМРО внесоха и писмо до Министерския съвет и Народното събрание по повод скандала с новоизбрания президент на Република Северна Македония.

„Министерският съвет да върне рамковата позиция от 9 октомври 2019 година, която детайлно разписва какво трябва да направи Скопие, за да може по този начин България да защити правата на българите в Македония”, настоя зам.-председателят на ВМРО Карлос Контрера.

„На тези, които днес започват да управляват в Скопие, трябва да кажем, че пътят към Европа минава през София и те го знаят прекрасно. Така че са длъжни да спазват всички ангажименти, които поеха - към българите в собствената си държава и към българите, които живеем от тази страна на границата”, допълни организационният секретар на ВМРО Александър Сиди.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase