Шампионът на България вече победи румънците това лято с 4:2

Лудогорец ще играе срещу Стяуа в плейофите за влизане в Шампионската лига. Това определи жребият теглен в Нион днес. При успех в двата мача, българския шампион ще стане втория тим от страната ни, участвал в групите на най-престижния клубен турнир.

Миналата година Лудогорец също игра в плейофния кръг, но отпадна от швейцарския Базел. Успех срещу Стяуа сега ще гарантира на разградчани поне 8 млн. евро от наградния фонд на УЕФА.

Първият мач със Стяуа е в Букурещ на 19 или 20 август. Реваншът е в България седмица по-късно. Шампионът на Румъния има много по-голям опит в евротурнирите от Лудогорец. Стяуа има два финала за Купата на европейските шампиони - през 1986 и 1989 г., първият спечелен срещу Барса, а втория загубен от Милан.

Стяуа игра в групите на Шампионската лига през миналия сезон, когато бе заедно с Челси, Базел и Шалке, като тогава отборът остана последен в групата си след 3 ремита и 3 загуби.

Румънците отстраниха Актобе от Казахстан в миналия кръг след равенство 2:2 като гост и победа 2:1 у дома.

Макар да не са играли официален мач Лудогорец и Стяуа се познават от контролата на 1-и юли в Англия, когато разградчани смачкаха румънците с 4:2 без никакви проблеми.

Лудогорец можеше да има и по-лек съперник, ако не бе решението на УЕФА да върне в турнира отпадналия Селтик. Шотландците загубиха от Легия с общ резултат 1:6, но заради нередовно картотекиран играч полския тим бе изваден от турнира и на негово място в жребия участва Селтик.

ПЪЛНИЯТ ЖРЕБИЙ
Стяуа - Лудогорец
Марибор - Селтик
Залцбург - Малмьо
Олборг - АПОЕЛ
Слован Братислава - БАТЕ Борисов
Бешикташ - Арсенал
Стандард Лиеж - Зенит
ФК Копенхаген - Байер Леверкузен
Лил - Порто
Наполи - Атлетик Билбао

Първите мачове са на 19 и 20 август, реваншите на 26 и 27.