Вложители със замразени в банката средства отново на протест днес пред БНБ

Вложители със замразени в КТБ средства излизат отново на протест днес пред БНБ. Те настояват банката под специален надзор да бъде отворена незабавно. Появиха се две хипотези за решаване на проблема.

 

Според синдикатите, които са домакини на срещата на вложителите, които сформират и сдружение, най-добрият вариант е да се търсят частни инвестиции. Само в краен случай и държавата да се включи в укрепването на банката, т.е. да се ползват нашите пари за спасяването на институцията.

 

Според финансистът и вложител в банката Стоян Александров най-евтино би излязло ако държавата влезе и оздрави КТБ. Преди да учредят сдружението си, вложителите коментираха, че трябва да се реши наистина има ли кого да съдят и как чисто юридически да се направят тези стъпки. Александров смята, че към момента БНБ категорично спазва буквата на закона.

 

Друг е въпросът каква е била ситуацията преди да влезе специалния надзор в КТБ. Освен протеста на вложителите се оплакаха и служителите на банката, които казват, че са подтиснати от квесторите на институцията.

 

Остава да видим дали ще има протест довечера. На срещата на вложителите се очакваше и Вежди Рашидов, който не се появи. За сметка на това обаче в залата бе Цветана Манева.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.