Инцидентът стана рано тази сутрин в бургаското село Крушевец. Според свидетели шофьорът е бил пиян

Граничен полицай уби с колата си 11-месечно бебе. Според свидетели шофьорът е бил пиян. 

 

Инцидентът е станал рано тази сутрин на главния път от Малко Търново към Бургас. Автомобилът напуснал пътното платно, качил се е на тротоара и помел детска количка, в която е било 11-месечно момиченце. Семейството на загиналото дете твърди, че граничният полицай - Костадин Стоянов, който е бил зад волана, бил в нетрезво състояние

 

За последно 11-месечната Красимира вижда майка си пред магазина. Както всяка сутрин, жената оставила количката с бебето на тротоара пред магазина и влязла да си купи кафе. Минута по-късно колата връхлетяла върху детето.   

 

Загиналата Кристина е второто дете в семейството. По-големият й брат - 8-годишният Наско, е оцелял по чудо при инцидента. Момчето е карало колело по тротоара. 

 

Зад волана на колата-убиец е бил граничният полицай Костадин Стоянов. Според непотвърдена информация той се е връщал от среднощно тържество в Малко Търново. Роднини на загиналото дете твърдят, че колеги на полицая са му дали да изпие 4 кофички кисело мляко. 

 

Алкохолната проба от дрегера сочи 0,63 промила алкохол. Кръвната проба ще е готова до дни. Преди да бъде задържан от полицията, Костадин звъннал на съпругата си. 

 

От години кметът на Крушевец настоява да бъдат сложени легнали полицаи на улицата, тъй като през селото минава голяма част от трафика за Турция. Молбите му обаче останали без отговор. 

 

В момента граничният полицай Костадин Стоянов е задържан за 24 часа в полицейското управление в Созопол. Окръжна прокуратура в Бургас е започнала досъдебно производство, а утре, 12-и септември, ще стане ясно дали държавното обвинение ще иска по-строга мярка - постоянен арест, за водача.

 

От началото на годината по пътищата на страната са загинали 435 души. Тревожното е, че жертвите на неразумното шофиране са повече спрямо същия период на миналата година. Черната статистика сочи, че 20 от загиналите са деца. От Пътна полиция обявиха предстоящата събота за ден за превенция на децата на пътя. Акцията е по повод началото на учебната година и ще продължи до 31 октомври.

 

Репортер: Цеца Алексова