Всички 8 партии искат парламентът да бъде свикан възможно най-скоро

Кога ще удари първият парламентарен звънец за новите 240 депутати очакваме да стане ясно съвсем скоро. Президентът извика на консултации всички партии, които влизат в Народното събрание, за да бъде определена датата на първото парламентарно заседание. 

 

Всички осем партии влязоха при Плевнелиев с едно искане – парламентът да бъде свикан възможно най-скоро. Предложението на президента е това да стане на 27 октомври, понеделник. Нито една от политическите сили не се е възпротивила на предложението на президента.

 

"Има приемане на бюджет, има спешни неща, които трябва да се случат”, коментира председателят на БСП Михаил Миков.

 

"По никакъв начин не трябва да се работи както досега – при празни зали, дълги командировки и изразходване на средства”, заяви Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт.

 

Волен Сидеров напусна Президентството малко след началото на консултациите, защото желанието на „Атака” те да бъдат излъчвани пряко не е било уважено.

 

"Не желаем да участваме в заседанието, защото не бяха допуснати медиите. Това създава съмнение за задкулисие и договаряне”, на мнение е Сидеров.

 

Междувременно продължават консултациите на ГЕРБ за съставяне на правителство. Наред са разговорите с Реформаторския блок.