Лидерът на ДСБ не одобрява нито едно от предложенията на ГЕРБ за министър-председател

„Възможно е, при ясно мнозинство и програма Реформаторският блок да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си”, написа лидерът на ДСБ Радан Кънев в профила си във Фейсбук. 

 

Тази сутрин проведох личен разговор с Бойко Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер, но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена”, разказва Кънев. 

 

Днес изтича крайният срок, който ГЕРБ даде на Реформаторския блок, за да изчистят концепцията си за структурата на кабинета. След поредните консултации вчера, се заговори, че цената на подкрепата на Реформаторския блок са постове в ключови министерства. 

 

По непотвърдена информация хората на Радан Кънев имат апетити към Здравното, Външното, Образователното и Правосъдното ведомство. Реформаторите се интересували още от Регионалното и Икономическото министерство.