Според нея няма разлика между методите на управление на ГЕРБ, ДПС и БСП

"Всички министри в един кабинет с премиер Бойко Борисов са бушони. Кога ще бъде свален бушона, зависи само от Борисов", заяви Мария Капон, член на Националния съвет на Коалиция "Десните", председател на Единна народна партия, цитирана от БГНЕС.

 

"По тази причина е без значение образованието и компетентността, въпросът е колко ще са изгодни министрите за премиера и интересите му", добави Капон. Тя се обяви против разделянето на МИЕ на три ведомства. Според нея, няма как да бъде позволено на Борисов да бъде президент през 2016 г., а е важно Първанов да не бъде следващия премиер, за да не осигури президентския пост на Борисов.

 

Капон запита каква стабилност ще се постигне с новосформиралата се управляваща коалиция. Според нея няма разлика между методите на управление на ГЕРБ, ДПС и БСП. Капон се зарече, че когато е готов пълния състав на политическите кабинети на ведомствата, тя ще представи олигарсите, които стоят зад тях в пълния им вид.

 

"Ще дадем 100 дни толеранс на личностите, но бих могъл да прогнозирал, че те ще сменят много от заявките си и ще се откажат от думите си", отговори Илко Семерджиев на въпрос дали новият кабинет не е започнал с фалстарт като е назначил Божидар Лукарски за министър на икономиката и Теменужка Петкова за министър на енергетиката. Според Семерджиев икономиката се нуждае от доказан в практиката и теорията икономист.