Как преговорният екип успя да убеди барикадиралия се да се предаде без груба сила

Вчера вечерта бившият полицай Венцислав Караджов, който има доживотна присъда за убийството на родителите си, се барикадира в своя дом. Преди 8 години полицаят отнема живота на своите родители. Той отричаше до последно да ги е убил. Пред дома му бяха мобилизирани полицейски екипи, жандармерия и психолози. 

Осъден на доживотен затвор полицай се барикадира в дома си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Преговорите между Караджов и криминалните психолози продължават около 12 часа. „Опитвахме различни стратегии и начини, чрез които да го убедим да се предаде", обясни Нели Костадинова, началник на сектор "Психолаборатория" в Пловдив.  "В случая той видя някаква светлина в тунела и реши да не се самоубие или да нарани бившите си колеги”, добави тя.

Криминален психолог: Барикадиралият се полицай е лош белег на обществото

„Преди да постъпи на работа в органите на МВР е издържал достатъчно изпити, включително този в Института по психология, който го определя като годен за работа за органите на МВР. Какво е настъпило в него след това трудно може да се каже, но след като си позволява по особено жесток начин да убие родителите си, това показва, че са настъпили някакви изменения в неговия профил, станал е много по-агресивен”, каза криминалният психолог Красимир Занев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase