Вътрешният министър Веселин Вучков на обяд потвърди тази информация

 

Бившият директор на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Петко Сертов е в неизвестност от петък.

 

Сертов е оставил двата си мобилни телефона в дома си. Последно е бил забелязан в личния си автомобил. Столичната полиция го издирва по молба на съпругата му.

 

По-рано през деня информацията не бе потвърдена официално от МВР, но към 13.00 часа вътрешният министър Веселин Вучков заяви официално, че Сертов се намира в неизвесност от 18.00 часа в петък.

 

Близките и съпругата на Сертов вероятно са консултирани от полицията да не дават никаква информация по случая, за да не пречат на разследването.

 

 

Вътрешният министър също отказа коментар по какви версии се работи. Той не потвърди официално информацията, че Сертов оставил у дома двата си мобилни телефона, както и че за последен път бил видян в лек автомобил „Фолксваген Голф”.

 

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. до лятото на 2009 г., когато бе освободен от агенцията. Впоследствие той оглавяваше и създадения през 2009 г. Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе начело на центъра до март месец миналата година, когато бе освободен от премиера Бойко Борисов.